Σπήλαιο Berger (Μπερζέ) Γαλλίας // Κατάβαση στα -1000 μέτρα // Ελληνική αποστολή 2019 [βίντεο]

Σπήλαιο Berger (Μπερζέ) Γαλλίας.
Κατάβαση στα -1000 μέτρα.
Ελληνική αποστολή 2019.


Λίγα λόγια

Το σπήλαιο Berger (Μπερζέ) στην ΝΑ Γαλλία αποτελεί έναν μύθο για την σπηλαιολογία. Τόσο γιατί αποτελεί το πρώτο σπήλαιο που έδωσε βάθος περισσότερο του ενός χιλιομέτρου (1953), όσο και ότι στην πρώτη αυτή ομάδα εξερεύνησης την δεκαετία του '50 συμμετείχε και ο ίδιος ο Fernand Petzl, εμβληματικός σπηλαιολόγος και ιδρυτής της πλέον διάσημης εταιρείας σπηλαιολογικών υλικών στον κόσμο. Το ίδιο το σπήλαιο αποτέλεσε μάλιστα πεδίο δοκιμής και εξέλιξης αρκετών σπηλαιολογικών υλικών και τεχνικών.

Από τις 19 έως τις 24 Ιουλίου 2019, 5 μέλη από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία (Γιώργος Αγγελόπουλος, Georgia Manzi, Δημήτρης Ράλλης, Γιώργος Αργύρης, Δημήτρης Θεοδοσόπουλος) συμμετείχαν στο ετήσιο σπηλαιολογικό συναπάντημα (Berger 2019) στο σπήλαιο και πραγματοποίησαν κατάβαση με διανυκτέρευση εντός αυτού. Συνολικά έμειναν 32 ώρες μέσα στο στο σπήλαιο. 

Σε ένα 20λεπτο βίντεο έχουμε αποτυπώσει τις πλέον χαρακτηριστικές στιγμές της Ελληνικής αποστολής και σας τις παρουσιάζουμε. Δύσκολο να αποτυπωθεί η προσωπική εμπειρία σε τεχνικά μέσα, παρόλαυτα μια γεύση είναι εφικτό να παρθεί. Η οργάνωση των Γάλλων εξαιρετική, όπως και το τοπίο και φυσικά το ίδιο το σπήλαιο. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε κάθε δραστήριο σπηλαιολόγο. Σας ευχόμαστε καλή προβολή.



_______________________________________________________________________
2 μέρες και μια νύχτα στο Σπήλαιο Berger (Μπερζέ)
(περιοχή: Méaudre, Autrans, Vercors Plateau, Γαλλία)

19 - 24 Ιουλίου 2019

Ελληνική αποστολή:
Γιώργος Αγγελόπουλος (Ε.Σ.Ε.)
Δημήτρης Ράλλης (Ε.Σ.Ε.)
Γιώργος Αργύρης (Ε.Σ.Ε.)
Georgia Manzi (Ε.Σ.Ε.)
Δημήτρης Θεοδοσόπουλος (Ε.Σ.Ε.)


Φωτογραφίες - Βίντεο:
Γιώργος Αγγελόπουλος,
Δημήτρης Ράλλης,
Γιώργος Αργύρης,
Δημήτρης Θεοδοσόπουλος

Σχόλια