Μια άγνωστη πηγή φυσικού νερού στην καρδιά του Χαλανδρίου, στην καρδιά της Ρεματιάς.

Μια άγνωστη πηγή φυσικού νερού
στην καρδιά του Χαλανδρίου, 
στην καρδιά της Ρεματιάς.


Λίγα λόγια

Πρόσφατα κατά την διάρκεια αυτοψίας στην Ρεματιά Χαλανδρίου, ανακαλύψαμε μια πηγή φυσικού τρεχούμενου νερού, εντός περιφραγμένου χώρου και με αρκετά δύσκολη πρόσβαση. Το νερό στο συγκεκριμένο σημείο βγαίνει μέσα από τον φυσικό βράχο και η πηγή έχει υποστεί επέμβαση, πιθανόν από τον παραπλήσιο γείτονα, η έκταση του οποίου σήμερα είναι εγκαταλελειμμένη και γεμάτη βλάστηση. H συγκεκριμένη πηγή βρίσκεται κοντά στην άλλη γνωστή πηγή, όπου εμφανίζεται και στον χάρτη της Ρεματιάς που κυκλοφορεί. Στο παρόν άρθρο παρουσιάζουμε την δεύτερη αυτή πηγή με φωτογραφίες και βίντεο.

 
 
Η πηγή της Ρεματιάς

Μια όμορφη έκπληξη ήταν για μας η ανακάλυψη της συγκεκριμένης πηγής. Για να φτάσει κανείς στο σημείο χρειάζεται να ξέρει ακριβώς που θέλει να πάει και δεν γίνεται να την βρει τυχαία. Η πηγή βρίσκεται πολύ κοντά στην κοίτη, στο πρανές του ρέματος και αν δεν πλησιάσεις πολύ κοντά είναι αδύνατον να την δεις. 


Βρίσκεται ακριβώς στην γωνία μιας μάντρας που έχει κατασκευαστεί για την δημιουργία ενός πεζουλιού καθότι η κανονική κλίση του φυσικού πρανούς είναι αρκετά έντονη.




Αν δεν πλησιάσεις αρκετά κοντά στο σημείο είναι δύσκολο να την εντοπίσεις. Φτάνοντας όμως στο σημείο βλέπεις το φρέσκο φυσικό νερό να βγαίνει από τον βράχο και μέσα από έναν αντιαισθητικό σωλήνα να ξεπροβάλλει.


Μέσα στην τρύπα που έχει μείνει και δεν έχει σκεπαστεί από την μάντρα βλέπουμε ακόμα τον φυσικό βράχο, όπως επίσης και την βλάστηση που αναπτύσσεται δίπλα στο νερό της πηγής.









Μια παρατήρηση που κάναμε ακόμα ήταν ο τοίχος, ακριβώς στο πάνω παρτέρι από αυτό της πηγής. Εκεί μπαζωμένη σήμερα φαινόταν μια καμάρα που ίσως συνδέεται και αυτή με κάποιον τρόπο με την πηγή.





Επίλογος

Κλείνουμε με ένα βίντεο όπου ακούγεται και ο ήχος του νερού και με την ευχή οι κάτοικοι της περιοχής και οι αρμόδιες αρχές να ενδιαφερθούν σχετικά και να αναδείξουν την συγκεκριμένη πηγή σε πόλο έλξης για όλους τους πολίτες, δίπλα στην πανέμορφη και πολύτιμη ρεματιά. 


_______________________________________________________________________
Έρευνα: Ομάδα Γεωμυθική

Φωτογραφίες - Επεξεργασία κειμένων - μορφοποίηση:
Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.


Σχόλια