Ρέμα Ευρυάλης (Γλυφάδα - Ελληνικό) // Εξερεύνηση μέσα στο υπόγειο τμήμα [βίντεο]

Ρέμα Ευρυάλης (Γλυφάδα - Ελληνικό).
Εξερεύνηση μέσα στο υπόγειο τμήμα.


Λίγα λόγια

Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε παρουσιάσει το οδοιπορικό μας πάνω στη φυσική - ιστορική πορεία της κοίτης και των κλάδων του Ρέματος Ευρυάλης και πραγματοποιήσαμε ένα οδοιπορικό στα τμήματα που είναι ακόμα στο φως. Στο παρόν άρθρο παρουσιάζουμε την εξερεύνηση μας σε ένα υπόγειο και καλυμμένο τμήμα του ρέματος, ένα μικρό τμήμα κάτω από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Δείτε εδώ το οδοιπορικό μας:


Σημείωση προς τους επίδοξους νέους εξερευνητές: 

Το παρόν οδοιπορικό πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευμένους σπηλαιολόγους, με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού και φυσικά με σχετική εμπειρία σε τέτοια περιβάλλοντα. Η δημοσιοποίηση του υλικού αυτού σκοπό έχει την ενημέρωση του κοινού κυρίως, ειδικά αυτού που αδυνατεί να επισκεφτεί τέτοιους χώρους. Η ίδια η επίσκεψη καθεαυτή εκτός από το επιστημονικό ενδιαφέρον που μας ελκύει, γίνεται και για διάφορους άλλους λόγους καταγραφής της κατάστασης των υπόγειων αυτών συνόλων.

Σε καμία περίπτωση δεν παροτρύνουμε κανέναν να πραγματοποιήσει το ίδιο χωρίς να κατέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, την απαραίτητη εμπειρία και εκπαίδευση και φυσικά την κατάλληλη ομάδα.

Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες και επικίνδυνες σε κάθε περίπτωση, όσο απλό ή διαφορετικό μπορεί να φαίνεται στο βίντεο.

_____________________________________________________________________

Η εξερεύνηση έγινε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018.

Ομάδα εξερεύνησης:

Georgia Manzi (Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία - Ε.Σ.Ε.)
Γιώργος Καφαντάρης (Σ.ΕΛ.Α.Σ. - Σπηλαιολογικός Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος)
Δημήτρης Θεοδοσόπουλος (Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία - Ε.Σ.Ε.)



Σχόλια