Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Η εσωτερική σκηνοθεσία των Πλατωνικών διαλόγων και οι τοπογραφικές θέσεις τέλεσης τους. [ομιλίες]Η εσωτερική σκηνοθεσία των Πλατωνικών διαλόγων και οι τοπογραφικές θέσεις τέλεσης τους. [βίντεο - ομιλίες]


Την Κυριακή 14 Μαΐου στον ιερό χώρο της Πλατωνικής Ακαδημίας, στα πλαίσια του διημέρου δράσεων στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, έλαβαν χώρα 2 ομιλίες από τον Σύλλογο ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ. Ομιλητές ο Γιώργος Τσαγκρινός, πρόεδρος του Συλλόγου ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ, φυσικός, ερευνητής, συγγραφέας και διευθυντής του περιοδικού ΙΧΩΡ και ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ, Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός, ερευνητής και μέλος της ΓΕΩΜΥΘΙΚΗΣ.


Η αφίσα του διημέρου:Ομιλία Γιώργου Τσαγκρινού

Στην ομιλία του ο Γιώργος Τσαγκρινός αναφέρθηκε στην εσωτερική σκηνοθεσία και τα κρυφά νοήματα που περνάει ο Πλάτωνας μέσα από τα έργα του και δίνει μια πρωτότυπη οπτική, αλλά και μερικά "κλειδιά" για το πως είναι φρόνιμο να διαβάζεται ο Πλάτωνας.

Δείτε την ομιλία εδώ:


Ομιλία Δημήτρη Θεοδοσόπουλου

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος αναφέρθηκε στο Πλατωνικό έργο (ποιο είναι αυτό, πότε εκδόθηκε, πότε μεταφράστηκε) και στις τοπογραφικές θέσεις τέλεσης των Πλατωνικών διαλόγων με σχέδια και χάρτες.Δείτε την ομιλία εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου