Περί αναδημοσίευσης άρθρων μας από αλλά blog και ιστοσελίδες.

Περί αναδημοσίευσης άρθρων μας από αλλά blog και ιστοσελίδες, με η χωρίς αναφορά πηγής.

Η ελευθερία διακίνησης των ιδεών, είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς όπως και η ελευθερία του στοχασμού. Η ομάδα μας εκ γεννετής υπέρμαχος της ελευθερίας, χωρίς αστερίσκους, δεν είναι υπέρ των πατεντών και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων σήμερα ταυτίζεται με την εξασφάλιση κέρδους και είναι κάτι το οποίο δεν μας βρίσκει σύμφωνους όχι επειδή δεν έχουμε ανάγκη τα χρήματα, αλλά γιατί τοποθετούμε την ανάγκη για ελευθερία πιο ψηλά από την ανάγκη για επιβίωση. 

Θεωρούμε λοιπόν τα άρθρα μας κομμάτι μιας  αλυσίδας έρευνας, μελέτης και εξερεύνησης που περιλαμβάνει πολύ κόσμο και πολύ κόπο που αφενός μας ξεπερνάει ενώ αφετέρου οφείλουμε να τον σεβόμαστε. Οι αναφορές μας, σε κάθε μας άρθρο, αναλυτικά στις πηγές, καλύπτουν αυτή την πρόθεση. Σε καμία περίπτωση δεν διεκδικούμε την μοναδικότητα. Είναι άλλωστε αδύνατον μιας και η προσφορά μας αλλά και η έμπνευση μας κινείται στον χώρο της σύνθεσης.

Θεωρούμε δηλαδή ότι δεν μας ανήκει τίποτα πέρα από την ευθύνη να παραμείνουμε άνθρωποι. Στα ανθρώπινα πλαίσια και μόνο θεωρούμε ότι είναι όμορφο να γράφουμε τις πηγές μας. Όχι γιατί είναι σωστό, τίμιο η δίκαιο αλλά γιατί είναι απλά και μόνο, όμορφο. Όπως και αν δεν γράφουμε την πηγή πάλι υπάρχει μια ομορφιά, αλλά διαφορετική. Σε καμία περίπτωση για εμάς το να μας αντιγράφουν χωρίς αναφορά, δεν είναι άσχημο. Είναι επιλογή και απλά αυτή την επιλογή εμείς δεν θα την κάνουμε ποτέ.

Η Γεωμυθική γεννήθηκε για να συνθέσει και να μοιράσει πράγματα. Γνωστοί και άγνωστοι φίλοι σας ευχαριστούμε που συμβάλλετε στην υλοποίηση του οράματος μας.

Καλά copy paste χωρίς φόβο και με πολύ πάθος λοιπόν.

Γεωμυθική // 1.10.2017





Σχόλια