Γεωμυθική // Απολογισμός ενός χρόνου και η τοπογραφία των αναγνωστών μας.



Γεωμυθική
Απολογισμός ενός χρόνου και 
η τοπογραφία των αναγνωστών μας.



Εισαγωγή 

Το παρόν άρθρο, είναι ένα ιδιαίτερο άρθρο, μιας και είναι αφιερωμένο στους αναγνώστες του Blog μας. Με αφορμή τα γενέθλια μας, μιας και η πρώτη μας δημοσίευση έγινε σαν σήμερα (24 Μαΐου 2016), ξεκινάμε με έναν μικρό απολογισμό για τον πρώτο μας χρόνο και έπειτα παρουσιάζουμε ένα ξεχωριστό για εμάς θέμα. Μέσα σε έναν χρόνο έχουμε ξεπεράσει τις 250.000 αναγνώσεις και θα θέλαμε να εκφράσουμε από τον χώρο μας εδώ, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς. Δεν ξέραμε πως να το κάνουμε καλύτερα αυτό, για να φανεί αληθινό, οπότε προτιμήσαμε την σίγουρη για εμάς συνταγή με τους τόσο αγαπητούς μας χάρτες. Εγκαταστήσαμε λοιπόν μια εφαρμογή και εντοπίσαμε τους τόπους προέλευσης σας. Όλα αυτά μπήκαν σε χάρτες και έτσι έχουμε την τιμή και την χαρά να σας παρουσιάσουμε την τοπογραφία των αναγνωστών του blog της Γεωμυθικής μέσα από αυτούς τους χάρτες. 


Ένας χρόνος δημοσιεύσεις (geomythiki.blogspot.gr)

// Οι άνθρωποι 

Σε σχετικά άρθρα έχουμε ήδη περιγράψει πως ξεκίνησε η ομάδα μας, αλλά και το πλαίσιο της ομάδας μας. Μια ομάδα με την ευρύτερη έννοια του όρου και όχι με την μορφή των μελών. Από το 2006 που ξεκινήσαμε λοιπόν 2 άτομα, ο Θησέας και ο Δημήτρης και γεννήσαμε τον όρο Γεωμυθική μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία αυτή έχει φέρει στους κόλπους της είτε για λίγο είτε για πολύ ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο αλλά με την ίδια αγάπη και ευαισθησία για τα θέματα ενδιαφέροντος μας.


Αξίζει να αναφέρουμε μερικά ονόματα που είτε μας βοηθούν μόνιμα είτε στην πορεία έχουμε συνεργαστεί και είχαμε την τύχη να έχουμε έρθει σε επαφή.

Πρώτα θα θέλαμε να αναφέρουμε τον Ιωσήφ Ευφραιμίδη, Αρχιτέκτονα στο επάγγελμα, κάτοικο της συνοικίας Μετς στην Αθήνα και μόνιμο συνεργάτη ειδικά στα θέματα που αφορούν τον Ιλισσό αλλά και την Αρχιτεκτονική γενικότερα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον Παναγιώτη Δευτεραίο, συνάδελφο Πολιτικό Μηχανικό και ιδρυτή της ομάδας ΑΣΤΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑ, κατόπιν παρότρυνσης του οποίου ασχοληθήκαμε με την επιστημονική Σπηλαιολογία συμμετέχοντας στα σχετικά σεμινάρια της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας το 2016. Παρέα με τον Παναγιώτη είχαμε την τύχη να επισκεφτούμε αλλά και να μετρήσουμε μερικά από τα υπόγεια και τα υπέργεια έργα που έχει εντοπίσει.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ οφείλουμε στην εταιρεία Digital Earth και ειδικά στον συνάδελφο Ηλία Γεωργίου, η εταιρεία του οποίου παραμένει σταθερά ο κύριος πάροχος πρωτογενούς και πρωτότυπου τοπογραφικού και φωτογραμμετρικού υλικού με το οποίο κοσμούμε τα σχετικά άρθρα μας.

Η αρχή των δημοσιεύσεων των ερευνών μας δημιούργησε ορισμένες επικοινωνίες, γνωριμίες και επαφές για τις οποίες νιώθουμε τιμή και μεγάλη χαρά. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας με τον αγαπητό προπτυχιακό δάσκαλο μας και Αναπληρωτή Καθηγητή σήμερα, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Γιώργο Πανταζή και η έναρξη της σειράς Αστρονομικοί Προσανατολισμοί Μνημείων.

Επίσης μέσα σε αυτόν τον χρόνο είχαμε την χαρά να έρθουμε ξανά σε επαφή και επικοινωνία με τον Ομότιμο σήμερα Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κώστα Κασσιό μελετώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα του, η οποία συνδυάζει την ιστορία με το περιβάλλον.

Ίσως θα έχετε παρατηρήσει ότι αρκετά άρθρα μας ασχολούνται με τον Πλάτωνα και την Ακαδημία του, γεγονός που δεν είναι τυχαίο μιας και το Ακαδημικό μονοπάτι είναι οδηγός για εμάς χρόνια τώρα. Την πόρτα σε αυτό το μονοπάτι την άνοιξε για μας, ο για χρόνια φίλος πλέον, Γιώργος Τσαγκρινός και τον ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά. Οι κινητοποιήσεις του 2006 - 2007 στην περιοχή της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς, μια περιοχή που την μάθαμε από τον Γιώργο, ήταν μια από τις βασικές αφορμές για την ενασχόληση μας με τα σχετικά θέματα και εν τέλει την γέννηση της ομάδας μας.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε τέλος σε ένα άτομο, που αν και δεν εμπλέκεται στις έρευνες μας, ωστόσο αποτελεί κινητήρια δύναμη έμπνευσης και πάντα στηρίζει τις προσπάθειες μας. Πρόκειται για την δημιουργό του λογοτύπου μας και τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από κάθε στικεράκι και σελιδοδείκτη που έχει κυκλοφορήσει με το όνομα μας. Είναι η Κατερίνα Ahaka Χαλαμπαρδάκη, γραφίστρια στο Τυπογραφείο Χαλαμπαρδάκη και της εκφράζουμε και από εδώ την απέραντη ευγνωμοσύνη μας.






// Τα άρθρα

Το σύνολο των δημοσιευμένων μας άρθρων μέχρι σήμερα είναι 77 (48 το 2016, 29 μέχρι σήμερα το 2017) με την κορωνίδα των άρθρων μας να είναι ο Ηριδανός ποταμός. Το θαμμένο ποτάμι που επιμένει να κυλάει στο κέντρο των Αθηνών. Οι αναγνώσεις του συγκεκριμένου άρθρου έχουν ξεπεράσει τις 50.000 κάτι που το κάνει το πιο αγαπητό άρθρο μας. Χαιρόμαστε πολύ που ο Ηριδανός βρήκε τόση ανταπόκριση μιας και αγαπάμε ιδιαίτερα το ποτάμι αυτό. Μάλιστα το συγκεκριμένο άρθρο στάθηκε η αφορμή να έρθει σε επαφή μαζί μας ένας καθ ύλην αρμόδιος από τον Δήμο Αθηναίων με την προοπτική ανάδειξης του. Ευχόμαστε σύντομα να συμβεί αυτό.

Την πρώτη δεκάδα των άρθρων μας συμπληρώνουν:


Δημοσίευση: 10 Νοε 2016


Δημοσίευση: 4 Φεβ 2017

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2017

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2017

Δημοσίευση: 9 Νοε 2016

Δημοσίευση: 4 Οκτ 2016

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2016

Δημοσίευση: 7 Οκτ 2016

Δημοσίευση: 5 Δεκ 2016

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017


// Σειρές Γεωμυθικής

Στον χρόνο αυτόν έχουμε εγκαινιάσει και δυο σειρές μια επιστημονική και μια οδοιπορική.

Η επιστημονική σειρά αφορά τους Αστρονομικούς Προσανατολισμούς Μνημείων μια ευχάριστη και τιμητική συνεργασία με τον Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γιώργο Πανταζή και

την οδοιπορική σειρά Γεωμυθικές Διαδρομές που αφορά βίντεο με περιηγήσεις, βόλτες και εξερευνήσεις σε μέρη που έχουν να μας πουν κάτι και με ανθρώπους που έχουν να μας μοιραστούν γνώσεις και αναμνήσεις.


// Ομιλίες

Με μεγάλη μας χαρά έχουμε συμμετάσχει σε ημερίδες, διημερίδες και εκδηλώσεις όπου πραγματοποιήσαμε σχετικές ομιλίες.


// Ραδιοφωνικές εκπομπές

Είχαμε την χαρά και την τιμή να είμαστε προσκαλεσμένοι και σε ραδιοφωνικές εκπομπές με σχετικές ευαισθησίες. Η αρχή έγινε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην ραδιοφωνική εκπομπή  «Η μέρα θα σε ακολουθεί» στο amagi radio, www.amagi.gr, όπου είμασταν προσκαλεσμένοι του Αλέξανδρου Μοντιάνο και ακολούθησε, την Πέμπτη 2 Μαρτίου, η εκπομπή "Κάνουμε την νύχτα μέρα" όπου είμασταν καλεσμένοι του Γιώργου Τσαγκρινού, του Ανδρέα Μαζαράκη και του Λεωνίδα Αποσκίτη.



// Το κανάλι της Γεωμυθικής στο Youtube


Στην πορεία αποκτήσαμε και το δικό μας κανάλι στο YouTube όπου εκεί δημοσιεύουμε όλα τα βίντεο και τα οδοιπορικά μας.



// Η Σελίδα μας στο facebook 


Η Σελίδα μας στο facebook η οποία είναι ένας ζωντανός διάυλος επικοινωνίας έχει ήδη πάνω από 850 μέλη και συνεχώς αυξάνονται. Σας ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά.


// Αγγλική έκδοση Γεωμυθικής

Μόλις πρόσφατα εγκαινιάσαμε και το πρώτο μας άρθρο στην αγγλική γλώσσα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε και από εδώ τον άνθρωπο που εκτός της παρότρυνσης για να το κάνουμε, το υλοποίησε κιόλας, επωμιζόμενη τον ρόλο της μεταφράστριας. Ο λόγος για την φίλη μας Ελπινίκη Σταυριανοπούλου.



Η Τοπογραφία των αναγνωστών μας και οι χώρες προέλευσης τους

Οι σύγχρονες δυνατότητες των ιστοσελίδων και των στατιστικών δίνουν την δυνατότητα να βλέπει ο κάθε διαχειριστής την χώρα και τον τόπο προέλευσης των αναγνωστών του. Εμείς το βρήκαμε άκρως ενδιαφέρον, για τον μοναδικό λόγο ότι όλα αυτά μπορούν να οπτικοποιηθούν, και όντας η ομάδα μας τρελή με τους χάρτες, δεν έχασε την ευκαιρία και έτσι δημοσιεύουμε εδώ τους πίνακες και τους χάρτες προέλευσης των αναγνωστών μας.

Συγκεντρωτικά τα σημεία από όλο τον πλανήτη από όπου έχουν επισκεφτεί το blog μας:



Στην κατηγοριοποίηση με κριτήριο το ποσοστό επισκεψιμότητας η πρώτη δεκάδα χωρών με τις περισσότερες επισκέψεις είναι:


1. Ελλάδα                       

2. Ηνωμένες Πολιτείες       

3. Γερμανία                     
4. Κύπρος                       
5. Ηνωμένο Βασίλειο        
6. Γαλλία                        
7. Καναδάς                     
8. Ρωσία                         
9. Ολλανδία                    
10. Αυστραλία                 

Οι καταγεγραμμένες χώρες - περιοχές που άνθρωποι έχουν επισκεφτεί το blog μας από αυτές είναι 60 με την σχετική λίστα να είναι:


1 Greece // Ελλάδα

2 United States Of America // Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
3 United Kingdom // Ηνωμένο Βασίλειο
4 Germany // Γερμανία
5 Cyprus // Κύπρος
6 Europe // Ευρωπαϊκή περιοχή
7 Netherlands // Ολλανδία
8 France // Γαλλία
9 Australia // Αυστραλία
10 Russian Federation // Ρωσσία
11 Canada // Καναδάς
12 Belgium // Βέλγιο
13 Italy // Ιταλία
14 Switzerland // Ελβετία
15 Turkey // Τουρκία
16 Norway // Νορβηγία
17 Sweden // Σουηδία
18 Albania // Αλβανία
19 Czech Republic  // Τσεχία
20 United Arab Emirates // Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
21 Spain  // Ισπανία
22 Austria // Αυστρία
23 Bulgaria // Βουλγαρία
24 Jersey // Τζέρσεϊ
25 Argentina // Αργεντινή
26 Poland // Πολωνία
27 Ireland // Ιρλανδία
28 Brazil // Βραζιλία
29 Romania // Ρουμανία
30 Israel // Ισραήλ
31 Serbia // Σερβία
32 Benin  // Μπενίν
33 Portugal // Πορτογαλία
34 Egypt // Αίγυπτος
35 Saudi Arabia // Σαουδική Αραβία
36 Vietnam // Βιετνάμ
37 Japan // Ιαπωνία
38 New Zealand // Νέα Ζηλανδία
39 Saint Lucia // Αγία Λουκία
40 Moldova // Μολδαβία
41 Colombia // Κολομβία
42 Ukraine // Ουκρανία
43 Luxembourg // Λουξεμβούργο 
44 Peru // Περού
45 Denmark // Δανία
46 Jordan // Ιορδανία
47 Kenya // Κένυα
48 Tunisia // Τυνησία
49 Panama // Παναμάς
50 India // Ινδία
51 Sri Lanka Σρι Λάνκα
52 Bangladesh // Μπανγκλαντές
53 Thailand // Ταϊλάνδη
54 Asia/Pacific Region // Περιοχή Ασίας - Κίνα
55 F.Y.R.O.M. // Σκόπια
56 Indonesia // Ινδονησία
57 Mexico // Μεξικό
58 Hungary // Ουγγαρία
59 Malta // Μάλτα
60 - // Άγνωστη διεύθυνση

Πιο αναλυτικά έχουμε για κάθε ήπειρο της Γης (Το νούμερο πριν την κάθε χώρα αναφέρεται στην κατάταξη με βάση τις συνολικές επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας από την συγκεντρωτική λίστα που προαναφέρθηκε):


// Κεντρική και Βόρεια Αμερική

Χώρες από την περιοχή της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής:


2 United States Of America // Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
11 Canada // Καναδάς
39 Saint Lucia // Αγία Λουκία
49 Panama // Παναμάς
57 Mexico // Μεξικό




// Νότια Αμερική

Χώρες από την περιοχή της Νότιας Αμερικής:

25 Argentina // Αργεντινή
28 Brazil // Βραζιλία
41 Colombia // Κολομβία
44 Peru // Περού



// Αφρική

Χώρες από την περιοχή της Αφρικής:

32 Benin  // Μπενίν
34 Egypt // Αίγυπτος
47 Kenya // Κένυα
48 Tunisia // Τυνησία
60 - // Άγνωστη διεύθυνση (φ=0, λ=0)



// Ευρώπη

Χώρες από την περιοχή της Ευρώπης:

1 Greece // Ελλάδα
3 United Kingdom // Ηνωμένο Βασίλειο
4 Germany // Γερμανία
5 Cyprus // Κύπρος
6 Europe // Ευρωπαϊκή περιοχή
7 Netherlands // Ολλανδία
8 France // Γαλλία
10 Russian Federation // Ρωσσία
12 Belgium // Βέλγιο
13 Italy // Ιταλία
14 Switzerland // Ελβετία
16 Norway // Νορβηγία
17 Sweden // Σουηδία
18 Albania // Αλβανία
19 Czech Republic  // Τσεχία
21 Spain  // Ισπανία
22 Austria // Αυστρία
23 Bulgaria // Βουλγαρία
24 Jersey // Τζέρσεϊ
26 Poland // Πολωνία
27 Ireland // Ιρλανδία
29 Romania // Ρουμανία
31 Serbia // Σερβία
33 Portugal // Πορτογαλία
40 Moldova // Μολδαβία
42 Ukraine // Ουκρανία
43 Luxembourg // Λουξεμβούργο 
45 Denmark // Δανία
55 F.Y.R.O.M. // Σκόπια
58 Hungary // Ουγγαρία
59 Malta // Μάλτα



// Ασία

Χώρες από για την περιοχή της Ασίας:

20 United Arab Emirates // Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
30 Israel // Ισραήλ
35 Saudi Arabia // Σαουδική Αραβία
36 Vietnam // Βιετνάμ
37 Japan // Ιαπωνία
46 Jordan // Ιορδανία
50 India // Ινδία
51 Sri Lanka Σρι Λάνκα
52 Bangladesh // Μπανγκλαντές
53 Thailand // Ταϊλάνδη
54 Asia/Pacific Region // Περιοχή Ασίας - Κίνα
56 Indonesia // Ινδονησία



// Ωκεανία

Χώρες από την περιοχή της Ωκεανίας:

9 Australia // Αυστραλία
38 New Zealand // Νέα Ζηλανδία





Επίλογος

Ένας επίλογος δεν ταιριάζει στο συγκεκριμένο άρθρο μιας και ο πρώτος χρόνος μας ήταν μόνο η αρχή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους και αναγνώστες μας για ακόμα μια φορά, για την στήριξη και τα καλά τους λόγια, που εισπράττουμε με κάθε μας δημοσίευση.

Το μονοπάτι της έρευνας, της μελέτης και της εξερεύνησης είναι ανοιχτό και μας περιμένει όλους μας. Καλό μας ταξίδι και καλή μας συνέχεια συνοδοιπόροι μας!


Αθήνα, 24 Μαΐου 2017
Ομάδα Γεωμυθική


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου