Τα ποτάμια και τα ρέματα των Αθηνών // Ραδιοφωνική εκπομπή «Η μέρα θα σε ακολουθεί» στο amagi radio // 19/2/2017Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 
Ραδιοφωνική εκπομπή 
«Η μέρα θα σε ακολουθεί» 
στο amagi radio

Ο Αλέξανδρος Μοντιάνο φιλοξενεί στο στούντιο τον κ. Δημήτρη Θεοδοσόπουλο, Αγρονόμο - Τοπογράφο Μηχανικό και ιδρυτικό μέλος της Γεωμυθικής, για να μιλήσουν για τα ρέματα και τα ποτάμια των Αθηνών. Συζητάμε για τις πηγές, την ιστορία και την πορεία του Ιλισσού, του Ηριδανού, του Κηφισού και του ρέματος Λεβίδη (Φωκίωνος Νέγρη) και τα γεγονότα που συνέβησαν στην Αθήνα και συνδέονται με τα ρέματα.


Γίνεται αναφορά στις συλλογικές προσπάθειες για την ανάδειξη των ρεμάτων (ΡΟΗ - Πολίτες υπέρ των ρεμάτων) και ακούγονται προτάσεις και ιδέες για την βιώσιμη και ποιοτική ανάδειξη και σύνδεση σημείων της πόλεως των Αθηνών με άξονα αναφοράς τα ποτάμια και τα ρέματα.

Παράλληλα και ενδιάμεσα ακούγονται τραγούδια και μουσική σχετική με τα ποτάμια και ρέματα εν γένει αλλά και της Αθήνας ιδιαιτέρως.


Ακούστε την εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο:

(ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Επιλέξαμε να μην "κόψουμε" τα τραγούδια που ακούγονται και κατά συνέπεια λόγω των σχετικών πνευματικών δικαιωμάτων το βίντεο δεν παίζει σε κινητά τηλέφωνα)Σχόλια